maanantai 16. kesäkuuta 2014

Gluteeniton näkkileipä



Äitini tarjosi minulle kerran itse tekemäänsä näkkileipää, jonka reseptin hän oli ottanut Gluteenittoman Muumimamman blogista. Kokeilin itsekin reseptiä, mutta pakko tunnustaa, että äidin tekemä oli parempaa. Ensi kerralla pitää muistaa lisätä enemmän suolaa sekä olla tarkempi ainesten kanssa.

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2 ½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle. Tasoita taikina mahdollisimman ohueksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Sirottele viimeisenä sormisuolaa taikinan pinnalle. Leikkaa taikina veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa palasia. Paista uunissa noin tunti. Anna näkkileivän jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti