sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mustikkajuustokakku



Aloitin parvekegrillauskauden ja grilliruualle jälkkäriksi kokeilin uusimman Leivotaan-lehden (4/2014) mustikkajuustokakkua. Yleensä niin tehokas uunini ei tällä kertaa meinannut kypsentää kakkua ohjeen määräaikaan mennessä, joten oli pakko pitää hieman yliaikaa uunissa. Lehden kuvassa kakun pinta oli kauniin valkoinen, mutta oman kakkuni pinta oli sen verran kirjava, että lisäsin päälle vielä Flora Vanillaa. Valmistusteknisistä ongelmista huolimatta maku oli herkullinen ja kokeilen reseptiä vielä uudemmankin kerran!


Pohja:

250 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte 1:

450 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g mustikoita
3 munaa
1 1/4 dl sokeria

Täyte 2:

4 dl ranskankermaa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Koristelu:

Flora Vanillaa
mustikoita ja mansikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Murusta keksit ja sekoita voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle pala ja painele keksipohja paperin päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, mustikat, munat ja sokeri. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

Sekoita täytteen 2 ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia. Anna kakun maustua muutama tunti, mielellään yön yli. Koristele halutessasi kermavaahdolla (tai Vanillalla) sekä tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti