sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Luumuinen toscakakku



Viikonloppuna piti päästä taas leipomaan. Olin ostanut valmiiksi jo alkuviikolla luumuja ja Leivotaan-lehdestä (6/2015) löytyi juuri sopivasti tämä luumukakun resepti. Tämän kakun kanssa pitää vaan olla aika kärsivällinen, sillä maku muuttuu ratkaisevasti, kun sen antaa tekeytyä ensin yön yli. Itse malttamattomana maistoin kyllä kakkua jo tekopäivänä, mutta toscan ja luumun maut ovat paljon täyteläisempiä, kun kakku on täysin jäähtynyt ja maustunut seuraavaan päivään.




50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
6 lohkoiksi leikattua luumua

vuokaan kuorittuja seesaminsiemeniä

Toscakuorrute:

75 g voita
2 hienonnettua luumua
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
1½ rkl maitoa
1½ dl hakattuja manteleita
1½ dl hakattuja hasselpähkinöitä




Vatkaa pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat sekä jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja seesaminsiemenillä leivitettyyn vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Sulata toscaa varten kattilassa voi. Lisää kattilaan muut ainekset ja keittele, kunnes seos sakenee. Kaada tosca kakun päälle ja paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja tekeytyä seuraavaan päivään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti