sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Punoffee



Näin Suklaapossun blogissa tämän herkullisen reseptin jo jokin aika sitten ja päätin, että sitä pitää ehdottomasti kokeilla! Eilen sitten vietettiin ystäväni pienen Annin 3-vuotisjuhlia ja lastenkutsuille leipasin vihdoin tämän punaherukkaisen kinuskipiiraan. Eikä turhaan Suklaapossu kehu blogissaan tätä leivonnaista; kinuskin ja punaherukan makuyhdistelmä on aivan taivaallinen! Juuri sopivasti makeaa kinuskia ja kirpeää marjaa. Puhumattakaan pohjan kardemummasta, toimii loistavasti! Koemaistajien kanssa testasimme leivonnaista kahvin ja teen, skumpan ja kokiksen kanssa. Kaikkien juomien kaverina piiras oli vain niin hyvää :P Erityiskiitokset lähtevät myös Leenalle marjoista <3



Pohja:

reilu 200 g Digestive-keksejä
80 g voita sulatettuna
3/4 tl kardemummaa

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa karamelliksi keitettynä
2½ dl Flora Kuohua
2 tl vaniljasokeria
n. 2 dl punaherukoita
pieni kourallinen fudge-kuutioita (Dr. Oetker)




Murskaa pohjaa varten keksit tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi sulatetun voin ja kardemumman kanssa. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjan päälle. Painele halutessasi myös reunoille n. 1 cm mitalta. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi (hieman kovemmaksi jos aiot pursottaa) ja mausta vaniljasokerilla. Ota jäähtynyt pohja pois jääkaapista ja kaada karamelliksi keitetty kondensoitu maito pohjalle. Levitä tasaiseksi ja ripottele muutamia herukoita kinuskille. Täytä pursotinpussi kermalla ja pursota päälle haluamiasi kuvioita. Ripottele päälle loput marjat sekä fudge-paloja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti