sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Omenainen juustokakku ilman juustoa



Viime viikonloppuna tuli pitkästä aikaa käytyä kotona Varsinais-Suomessa. Omenasadon ollessa parhaimmillaan, äiti oli leiponut suussasulavan herkullista omenaista juustokakkua, johon ei kuitenkaan tule yhtään juustoa :P Ja reseptihän oli pakko saada. Alkuperäinen resepti on Limepippurin blogista, mutta tämä versio jättää aika paljon aineksia pois ja on muutenkin ehkä yksinkertaisempi ainesten määrien suhteen. Kotoa mukaan sain pussillisen omenoita omasta puutarhasta, joita tietysti käytin tässä kakussa. Kakku on ihanan kermainen ja täyteläinen, ja päällisen omenat tuovat juuri sopivasti kirpeyttä. Parasta kakkua, mitä olen taas vähään aikaan syönyt!




Pohja:

200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:

n. 200 g omenaa kuutioina
50 g voita
2 dl sokeria

1 tl kanelia
2 tlk (500 g ) maitorahkaa
2 prk (400 g) creme fraichea
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelystä
3 munaa
½ sitruunan mehu




Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Esipaista pohjaa 150 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Lisää omenanpalat ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kaneli ja anna jäähtyä. Pannu kannattaa kuumentaa aika kuumaksi, muuten nestettä voi irrota omenista liikaa. Jos nestettä kuitenkin tulee paljon, jäähdytä vain seos hyvin, niin neste jähmettyy ja karamellisoituu.

Sekoita yhteen rahka ja creme fraiche. Sekoita mukaan sokeri, vaniljasokeri, maissitärkkelys, munat ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle ja ripottele omenat pinnalle. Paista edelleen 150 asteessa n. 1h 15min. Omalla tehokkaalla uunillani paistoin vain vähän alle tunnin ja peitin kakun leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei saisi liikaa väriä. Anna kakun tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti