sunnuntai 30. elokuuta 2015

Philadelphia ostkaka med citron



Sain kakkutilauksen ja toiveena olivat sitruunan makuiset juustokakut. Vanhoja reseptejä kyllä sitruunajuustokakkuihin löytyi, mutta päätin tällä kertaa googlettaa jotakin uutta. Ruotsin kielellä eteen sattui tämä Philadelphian oma resepti, joka varmaan löytyy myös suomenkielisiltä sivuilta. Alun perin tässä kakussa on käytetty myös limeä, mutta toiveiden mukaisesti lisäsin mausteeksi vain sitruunaa. Tuorejuuston määrä tuntui aluksi suurehkolta, mutta hyvän kokoinen täytemassasta lopulta tuli. Itse pääsin maistelemaan vain taikinaa (ja se oli hyvää!), mutta kuulemma syöjät olivat tykänneet kovasti ja muutama päätynyt syömisen jälkeen kurkistelemaan tänne Jälkiruokaistunnon reseptisivuillekin :P



Pohja:

n. 150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita

Täyte:

500 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
1 dl + ½ dl sokeria
1 valkuainen
1 sitruunan kuori ja mehu

sitruunaa, mintunlehtiä ja punaherukoita koristeluun




Jauha Digestive-keksit ja sekoita sulan voin kanssa tasaiseksi. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Meiltä löytyi jääkaapista vielä sitruunanpuolikas, josta pirskottelin hieman mehua myös pohjalle. Anna keksipohjan odottaa täytteen valmistumista jääkaapissa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, halkaise se kahtia ja puserra mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan kylmään. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan aiemmin puristamaasi sitruunanmehuun ja anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto, sokeri, sitruunankuori ja loppu sitruunamehu kulhossa. Vatkaa valkuainen ja lisää ½ dl sokeria hiljalleen mukaan vatkaamisen aikana. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää sitten kermavaahto nuolijalla nostelleen ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla esim. sitruunan viipaleilla, mintulla ja punaherukkatertuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti