maanantai 10. elokuuta 2015

Tarte cheesecake de mirtilo e natas



Kävin kesällä jälleen Portugalissa täydentämässä leivontalehtivarastojani. Tällä kertaa mukaan tarttui mm. Cozinha prática de sucesso -lehtiä, joissa jokaisessa numerossa on jokin teema. Tämä juustokakkutorttu löytyi mansikka- ja kermaleivosten teemanumerosta. Tämän vuoden mustikkasato houkutteli kuitenkin vaihtamaan alkuperäisen reseptin mansikat mustikoihin ja vallan hyvin ne torttuun sopivatkin. Täytettä syntyi alkuperäisen ohjeen mukaan yli oman piirakkavuokani, joten pienensin määriä hieman. Tortun maku on todella makea ja samettinen. Makean vastapainoksi voisi olla hyvää myös esim. herukoilla!

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
n. 80 g voita

Täyte:

1 tlk kondensoitua maitoa
n. 200 g mascarpone-juustoa
1½ dl kermaa
n. ½ l mustikoita
2 liivatelehteä

Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja painele esim. pitkulaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jäähtyä kylmässä.

Laita liivatelehdet veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan vettä ja anna hetken jäähtyä. Sekoita mascarpone-juusto ja kondensoitu maito keskenään ja lisää lopuksi kerma. Kun liivateseos on jäähtynyt, lisää se mukaan täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja tasoita hiukan. Ripottele tuoreet mustikat ja anna piirakan hyytyä kylmässä n. 1-2 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti