perjantai 7. elokuuta 2015

Kotoisat korvapuustit



Muutin heinäkuussa Helsinkiin ja uudessa asunnossani on lähes uudenkarhea, moderni hieno keittiö! <3 Keittiössä on suuri ilo kokata ja leipoa. Uudessa asunnossa päätin aivan ensimmäiseksi leipoa perisuomalaisia korvapuusteja. Tarkemmin ajateltuna tämä olikin ensimmäinen kerta, kun leivoin korvapuusteja sitten lapsuusaikojen. Laskiaispullia on sentään tullut tehtyä.

Näistä puusteista tuli reilun kohottamisen takia tosi isoja ja kuohkeita. 6-vuotias koesyöjä jaksoi silti kevyesti syödä kaksi :P



n. 20-24 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 3/4 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 13-15 dl vehnäjauhoja (laitoin 13 dl)
150 g margariinia

Täyte:

n. 100-150 g pehmeää voita
sokeria
kanelia

voiteluun munaa
koristeluun raesokeria


Siellä ne valmistuvat :)


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja lisää mukaan suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa ja alusta taikinaa niin kauan, kunnes se suurin piirtein irtoaa reunoista. Kohota taikinaa liinan alla n. 1 tunti. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen mallisiksi ja levitä taikinalevyille pehmeä voi sekä kaneli ja sokeri. Kääri rullalle, käännä taitoskohta alaspäin ja leikkaa taikinapötkö viistosti vuorotellen kumpaankin suuntaan "kolmioiksi" (/ \ / \ / \ ...). Käännä jokainen kolmio kärki ylöspäin ja paina kolmion kärkeä alaspäin pikkusormilla. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin, n. 20-25 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen, voitele pullat munalla ja sirottele päälle raesokeria. Paista n. 8-10 minuuttia. Tarjoile ja nauti uunituoreena!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti