sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Nutella-juustokakku



Lauantaina vietettiin vihdoin uuden kodin tupareita ja pääsin jälleen leipomaan. Tarjolla oli muutamia tuttuja ja turvallisia herkkuja, mutta rohkaistuin kokeilemaan myös ihan uusia makuja, kuten tätä paljon hehkutettua Nutella-juustokakkua. Aiemmin olin tehnyt melko samannäköistä ja -oloista Leilas Chokladcheesecakea, mutta tämän valmistusvaiheet olivat paljon yksinkertaisemmat. Lisäksi tässä oli mukana valkosuklaata ja loppukypsennys jälkilämmössä. Pakko myöntää, etten aluksi uskonut, että hieman hyllyvä kakku tosiaan voisi kypsyä valmiiksi tällä tavalla, mutta kyllä vaan voi :)

Kakku oli ainesosalistan mukaisesti tosi makea ja täyteläinen. Varmuudeksi leivoin vieraille kaksi kakkua, mutta kyllä se yksi palanen henkeä kohti ihan riitti, joten ei päässyt loppumaan tarjottavat tällä(kään) kertaa kesken :P




Pohja:

175 g Domino-keksejä
80 g voita

Täyte:

130 g valkosuklaata
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa




Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita mukaan munat yksitellen. Lisää ranskankerma sekä hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada jäähtyneen keksipohjan päälle. Lämmitä Nutellaa mikrossa muutaman sekunnin ajan ja tiputtele täytteen päälle ruokalusikalla nokareita. Vedä sitten veitsellä vaalean täytteen ja nokareiden halki pysty- ja vaakasuoraan vetoja, jotta pintaan muodostuu pyörteitä. Paista kakkua 150 asteessa n. 40-50 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta, mutta vielä hieman hyllyvältä keskeltä. Avaa sitten uunin luukku, jotta kosteus pääsee pois. Laita sitten luukku takaisin kiinni, sammuta virta ja anna kakun hyytyä jälkilämmössä vielä ainakin tunnin ajan. Jäähdytä kakku täysin huoneenlämmössä, ennen kuin siirrät sen kylmään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti