maanantai 12. lokakuuta 2015

Kauraiset suklaahippukeksitLisää tuparitarjottavia: Blogista löytyy jo vanha tuttu cookies-resepti, mutta jottei aina tulisi tehtyä samoja, tein tällä kertaa pikkuisen muutoksia perinteiseen reseptiin. Inspiraatiota sain viimeisimmästä Leivotaan-lehdestä (5/2015), tosin vähän kuitenkin muutin alkuperäisen ohjeen kaurahiutaleiden ja jauhojen määriä.

En tiedä mikä siinä on, mutta jostain syystä en ole koskaan oikein tykännyt lisätä kaurahiutaleita cookies-taikinaan. Taas kerran maistelin, tuliko niistä mureampia tai makoisampia, kuin kaurahiutalettomista, mutta ei mielestäni erityisemmin. Pahoja nämä eivät kuitenkaan missään nimessä olleet :P Mukavan rouheisia ja rouskuivat hampaissa, niin kuin kuuluukin.

Kaurahiutaleet auttavat kuitenkin taikinan koostumukseen. Tästä taikinasta oli helppo pyöritellä palloja ja painella ne sitten pellille littanoiksi.

170 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl jauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 tl suolaa
200 g tummaa suklaata palasina
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi n. 5 minuutin ajan. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi suklaapalat mukaan ja sekoittele vielä tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta teelusikallisia ja pyörittele palloiksi. Painele palloja hieman littanammiksi ja paista 180 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti