maanantai 2. toukokuuta 2016

Naanleipä



Perjantai-illan herkkuna meillä oli illallisella intialaista butter chickeniä ja sen kanssahan maistuu naan. Enpä ollut koskaan aiemmin ajatellut, että leivän voisi tehdä itsekin, ennen kuin Leivotaan-lehti (3/2016) esitteli viimeisimmässä numerossaan helpon reseptin.

Taikinan teko käy käden käänteessä, vain nostatus vie aikaa sen pari tuntia. Taikinaa on tosi helppo käsitellä ja kaulia. Paistettaessa ensimmäisen kanssa hain vielä oikeaa paistolämpötilaa, mutta lopulta oikea lämpö löytyi keraamisen lieden numerosta 6. En olisi oikeasti uskonut, että leivät voisivat olla näin hyviä! Varsinkin tuoreena elämys oli aivan kuin hyvässä nepalilaisessa ravintolassa. Jatkossa butter chicken saa näitä kylkeensä aina!




8 kpl

25 g hiivaa
3 dl haaleaa vettä
1 tl sokeria (laitoin karppisokeria)
1 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maustamatonta jogurttia

päälle sulatettua voita ja sormisuolaa

Murenna hiiva kulhoon ja kaada vesi päälle. Liuota hiiva veteen ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti. Sekoita, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa liinan alla 2 tuntia.

Vaivaa noussut taikina läpi ja jaa se 8 osaan. Kauli taikinapalat soikeiksi, paistinpannulle mahtuviksi leiviksi. Kuumenna kuiva paistinpannu (omalla 1-9 -liedellä paistoin lämmöllä 6-7). Kostuta leipiä hieman käsillä ja paista noin 1 minuutti, kunnes leipä kuplii ja on ruskeahko paistopuolelta. Käännä ja paista vielä noin 30 sekuntia. Voitele leivät voisulalla ja ripota sormisuolaa päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti