sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Vegaaninen minttusuklaatorttu





Viime viikonloppuna olin vegaanihaasteen edessä. Tehtävänäni oli leipoa sunnuntaibrunssille jotakin makeaa, josta myös vegaaniruokailijat voisivat nauttia. Seuraan ahkerasti FeedFeed-sivustoa, josta olen löytänyt monia ihania sokerittomia leivonnaisia. Samalta sivustolta löytyy myös laaja vegaanireseptien osasto, josta kävin nyt valitsemassa minttusuklaisen raakatortun ohjeen.

Tämä torttu valmistuu kakkupohjasta sekä kahdesta erillisestä kerroksesta. Kaikki kerrokset on erittäin helppo valmistaa tehosekoittimen kanssa. Pohjana minttu- ja suklaakerroksissa on cashew-kerma, josta minulla on vain positiivisia kokemuksia. Kerma on aina superpehmeää ja täyteläistä eikä jätä esim. kookoskermaan verrattuna mitään tunnistettavaa jälkimakua. Siihen on sitten helppo miksailla erilaisia makuja.




Tämä raakatorttu maistui erinomaisesti kaikille koemaistajille. Maku oli todella minttuinen ja raikas eikä päällisen suklaakerroskaan pettänyt. Voin lämpimästi suositella torttua kaikille niille, jotka ovat syöneet vain pahoja raakakakkuja :P Tämä oli oikeasti hyvää!






Pohja:

1 1/2 kkp (2 1/4 dl) saksanpähkinöitä
1 3/4 kkp (2 1/2 dl) kookoshiutaleita
10 medjool-taatelia
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

Paahda kookoshiutaleita 180 asteessa n. 3-4 minuuttia. Vahdi uunia, sillä kookoshiutaleet palavat helposti ja nopeasti! Pilko taatelit ja mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Painele valmis tahmea taikina pyöreän piirakka- tai kakkuvuoan pohjalle (halkaisija 20cm). Laita pohja pakastimeen odottamaan täytteitä.

Minttutäyte:

3/4 kkp (1 1/4 dl) yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
1/4 kkp (vajaa 1 dl) sulatettua kookosöljyä
1/4 kkp (vajaa 1 dl) agavesiirappia
6 rkl kookosmaitoa (käytin paksua tölkkimaitoa)
3 tl minttuaromia
1/4 tl spirulinaa (tämä antaa täytteelle vihreän värin, voi jättää poiskin jos haluaa valkoisen värin)

Siivilöi liotetut cashew-pähkinät. Mittaa ja sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja paksuksi. Kaada kakkupohjan päälle ja levitä tasaisesti. Anna jäätyä pakastimessa n. 1 tunnin ajan.

Suklaatäyte:

3/4 kkp (1 1/4 dl) yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
1/4 kkp (vajaa 1 dl) sulatettua kookosöljyä
1/4 kkp (vajaa 1 dl) agavesiirappia
5 rkl kookosmaitoa (tölkistä)
1/4 kkp (vajaa 1 dl) raakakaakaojauhetta
1 tl vanilja-aromia
ripaus suolaa

koristeluun mintun lehtiä

Siivilöi liotetut cashew-pähkinät. Mittaa ja sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja paksuksi. Kaada täyte minttukerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä pakastimessa. Ota valmis kakku huoneenlämpöön parisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele mintun lehdillä ja nauti!



1 kommentti:

  1. Moikka,
    Tämä näyttää todella herkulliselta :) Minun onkin pitänyt testailla jotakin minttusuklaista, ja tässäpä ihanaa inspiraatiota! Kiitos vielä kun kävit blogissani ja ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista