sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Gluteeniton kinuski-suklaatorttu





Tämä herkullinen kinuskisuklaatorttu on Leivotaan-lehdestä (6/2017). Testasin reseptiä taannoin, kun töissä oli jälleen pullaperjantai ja minun vuoroni tuoda herkkuja. Torttu valmistuu superhelposti ja nopeasti yhden kulhon taktiikalla. Kakku sai tosi hyvän vastaanoton ja hävisi pöydältä alta aikayksikön :P Resepti on kaiken lisäksi myös gluteeniton, kunhan on tarkkana suklaan kanssa. Nopeutensa ja helppoutensa takia tästä tortusta tulee ehdottomasti yksi luottoleivonnaisiani!




150 g voita
200 g tummaa gluteenitonta suklaata
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa

Kuorrute:

397 g kondensoitua kinuskia

koristeluun tummaa suklaata ja sormisuolaa






Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija n. 23 cm). Sulata voi ja suklaa. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla maksimissaan 23 minuuttia (itse paistoin 21 minuuttia). Keskustan pitää jäädä taikinaiseksi. Anna jäähtyä kokonaan. Levitä jäähtyneelle pohjalle kinuskia. Ripottele vielä pinnalle sormisuolaa ja rouhittua suklaata.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti