lauantai 21. lokakuuta 2017

Kylmäsavulohi-munakasrulla



Äiti vinkkasi minulle jokin aika sitten, että Stockan Herkun nettisivuilta löytyy kivoja reseptejä, mm. keittoja. Keittojen lisäksi löytyy mitä tahansa muitakin ohjeita alkuruuista jälkiruokiin. Hakupalvelu on tosi kätevä esim. illallismenun suunnittelussa.

Tämä kylmäsavulohi-munakasrulla valikoitui muutama viikko sitten illallisen alkuruuaksi, kun vanhempani tulivat kylään. Munakasrulla oli itse asiassa tosi suosittua lapsuudenkodissani; sitä tarjoiltiin usein iltapalana jauhelihatäytteellä. Rullasta piti vain jättää aina pieni osa ilman juustokuorrutetta minulle, joka en vielä siihen aikaan syönyt juustoa :P

Kylmäsavulohirulla oli äärimmäisen helppo valmistaa ja mikä parasta kiireiselle kokille, sen voi valmistaa hyvissä ajoin jo edellisenä päivänä. Tuorejuustotäytteen maun voi valita oman mielen mukaisesti - itse käytin tällä kertaa ruohosipulia.




Munakasrulla:

8 munaa
1 dl maitoa
n. 100 g tuorepinaattia
2 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
mustapippuria
nokare voita

Täyte:

200 g kylmäsavulohta
150 g tuorejuustoa, esim. ruohosipulia
3 rkl ranskankermaa
1/2 tillinippu silputtuna
mustapippuria

Vatkaa munat ja lisää maito, silputtu pinaatti, vehnäjauhot sekä mausteet. Voitele leivinpaperoitu pelti nokareella voita ja kaada munakasmassa pellille. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kumoa valmis munakas puhtaalle leivinpaperille jäähtymään.






Hienonna täytettä varten kylmäsavulohi sekä tilli. Lisää mut ainekset ja sekoita täyte tasaiseksi. Levitä täyte täysin jäähtyneelle munakaspohjalle ja kieritä rullalle. Rullaa valmis munakasrulla vielä leivinpaperin sisälle. Itse kääräisin rullan vielä senkin jälkeen folioon. Laita jääkaappiin jäähtymään ja leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi esim. iltapalaksi tai alkuruuaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti