Tänään saimme aamulla brunssivieraita ja suolaisten tarjottavien lisäksi leivoin jälkiruuaksi näitä Baker by nature -blogista alunperin kotoisin olevia mustikka-valkosuklaakuppikakkuja. Kuppikakuissa maistuu mustikoiden lisäksi mukavasti myös sitruuna sekä pieni ripaus suolaa. Valkosuklaakuorrute sopiikin supermakeana ja kermaisena loistavasti suolaisen ja sitruunaisen makupariksi. Kuppikakut ovat tuhtia syötävää ja ainakin meille riitti hyvin yksi naamaa kohden jälkiruoan ominaisuudessa :P
12 kpl
110 g voita
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 tl sitruunankuorta
2 munaa
1 dl ranskankermaa
1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
2 dl jäisiä mustikoita + 1 rkl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää sitruunankuori ja vatkaa mukaan myös munat yksitellen. Lisää ranskankerma, maito sekä kskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita jäisiin mustikoihin ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja kääntele jauhoiset mustikat lopuksi nopeasti joukkoon. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Valkosuklaakuorrute:
225 g huoneenlämpöistä voita
4 1/2 dl tomusokeria
ripaus suolaa
2 rkl ranskankermaa
170 g valkosuklaata
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä ainakin 10 minuutin ajan. Jos suklaa on liian lämmintä lisättäessä, kuorrute sulaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää suola ja ranskankerma sekä viimisenä jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa noin minuutin ajan, jolloin kuorrute kuohkeutuu. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla. Lisää halutessasi vielä koristeita pinnalle, esim. valkosuklaan pala tai tuoreita mustikoita.
Ihanan näköisiä kuppikakkuja! ♥
VastaaPoistaKiitos! 😍 Valkosuklaa-voikreemi ei kevyimmästä päästä ole ollenkaan, mutta niin hyvää! 😋
Poista