Testasin useampiakin Afternoon Tea -tarjoiluja, mutta suosikkini oli ehdottomasti Edinburghissa sijaitseva The Dome-rakennuksen Georgian Tea Room! Puitteet olivat sanoinkuvaamattoman upeat kristallikruunuineen (löytyivät myös vessoista!) ja hopeanvärisine teekannuineen. Tarjoilijat olivat pukeutuneet parhaimpiinsa ja brittiläiseen tapaan palvelu oli erinomaista. Afternoon Tea Domessa oli hieman tavanomaista hintavampi, mutta juuri tällaisesta olen niiiiin valmis maksamaan. Sisustuksen ohella myös tarjoilut olivat huippuluokkaa.
The Georgian Tea Room |
Skonssien reseptejä löytyy netistä yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Perinteisten toivossa päätin lisätä hakuehtoihin sanan ”grandmother”, koska isoäidithän parhaiten nämä leipomishommat osaavat. Löysin Fivebeansfoodilta My grandmother’s scone recipen, joka Fivebeansfoodilla edelleen on käsinkirjoitettuna versiona laatikossaan.
Skonssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Nämä kannattaa siis nauttia heti lämpiminä haluamansa hillon kanssa. Briteissä sai aina myös voita ja ranskankermaa kyytipojaksi. Koska valmistus on nopeaa, näitä voi leipoa hyvin esimerkiksi kiireettöminä viikonloppuaamuina!
9 kpl
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
30 g huoneenlämpöistä voita kuutioina
1/2 dl vettä
1 dl maitoa
hilloa ja voita
vaniljalla maustettua ranskankermaa
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Nypi pehmeä voi mukaan ja lisää varovasti nesteet. Älä sekoita taikinaa liikaa. Kumoa taikina kelmun päälle ja tee taikinasta neliön muotoinen paketti. Siirrä kylmään noin puoleksi tunniksi.
Jauhota leivinalusta, esim. iso muovinen leikkuulauta ja painele jauhotetuin käsin taikinasta noin 2 cm paksu levy. Ota taikinasta pyöreällä muotilla (5 cm halkaisija) ympyrän mallisia skonsseja ja asettele pellille. Kun kaikki pyörylät on yhdestä taikinalevystä otettu, purista alustalle jääneet reunat palloksi ja painele taas uusi levy alustalle. Painelin tästä taikinasta yhteensä kolme levyä. Paista skonsseja ensin 225 asteessa 5 minuuttia ja laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 8-10 minuutin ajan. Tarjoile lämpiminä hillon ja vaniljasokeroidun ranskankerman kanssa.
Nam, skonssit on ihania! 😍😍😍
VastaaPoistaNiin helppoja ja hyviä! 😍
Poista