lauantai 29. syyskuuta 2018

Mustapapu-brownies





Viime sunnuntaina pääsin pitkästä aikaa suunnittelemaan vegaanista brunssimenua. Tartun näihin haasteisiin aina innolla, kun saamme vieraiksi erityisruokavaliota noudattavia ystäviä. En ole kovin kokenut vegaanisen ruoan laittaja tai leipoja, joten harjoitus ei ole koskaan pahitteeksi. Jälkiruuaksi testasin tällä kertaa Euphoria Nutritionin mustapapu-browniesseja. Resepti valikoitui testiin yksinkertaisuutensa vuoksi ja myös siksi, ettei se sisällä yhtään valkoista sokeria.

Browniessit olivat koostumukseltaan tavallisten browniessien kaltaisia eli todella pehmeitä ja tahmaisia. Niistä oli erittäin vaikeaa saada siistejä paloja valokuviin :P Mustapapu-browniessit maistuivat aika paljon taateleilta ja kaakaolta. Jälkkäripöydässä oli sattumoisin yhtä toista jälkiruokaa varten vaniljakastiketta ja se sopi mainiosti tämänkin kaveriksi. Mustapapujen makua ei pystynyt millään tunnistamaan valmiista leivonnaisesta. Vieraat ja isäntäväki tykkäsivät!




2 rkl chiasiemeniä
5 rkl vettä
1 tlk (n. 325 g) mustapapuja
1 dl omenasosetta (tein itse keittämällä 1,5 omenaa ja 2 rkl vettä kattilassa soseeksi)
1 1/4 dl taateleita
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
1 tl vanilja-aromia
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2-3 rkl saksanpähkinöitä rouheasti hienonnettuina
2-3 rkl kaakaonibsejä

Sekoita ensin chiasiemenet ja vesi kulhossa. Anna siemenien turvota noin 5 minuuttia.

Mittaa turvonneet chiasiemenet ja loput ainekset saksanpähkinöitä ja kaakaonibsejä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Kaavi ja kumoa takina leivinpaperoituun neliönmalliseen (n.20cm x 20cm) vuokaan. Levitä taikina tasaiseksi ja ripottele päälle haluamasi määrä pähkinöitä ja kaakaonibsejä. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuutin ajan. Brownie on parhaimmillaan hieman raakana, joten älä paista läpikypsäksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti