keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Mustikkainen sitruunajuustokakku



Tätä kakkua leivoin noin kuukausi sitten, kun veljeni perheineen tuli kyläilemään. Blogiin kakku pääsee vasta nyt, sillä 4kk:n ikäinen tyttömme on viime aikoina pitänyt kiireisenä :)  Ohje on Maku-lehden tekijöiden Parhaat juhlien kakut 2019 -ekstrasta, jonka muistan ostaneeni viime vuonna matkalukemiseksi jollekin junamatkalle.

Olen tykästynyt tosi paljon tällaisiin hybridikakkuihin, joissa yhdistyy yhdessä kakussa kaksi kakkua. Varsinkin, jos se toinen kakku on juustokakku :P Tämä kakku on kiireisen helppo valmistaa, sillä tarvitaan vain kaksi kulhoa sekä vuoka.

Tämä kakku oli nimensä mukaisesti sitruunainen, mutta ei missään nimessä liikaa. Koostumus oli samaan aikaan ihanan kermainen ja taikinainen. Jos tuntuu, että aika on kortilla, mutta silti sormet syyhyävät leipomaan, voin ehdottomasti suositella kokeilemaan tätä reseptiä!




Kakkutaikina:

150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunankuoriraastetta
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl maitoa
1 dl mustikoita

Juustokakkutaikina:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna

Pinnalle:

1/2 dl mustikoita
vesi-tomusokerikuorrutusta

Valmista ensin kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä sitruunanmehun ja -kuoriraasteen sekä maidon kanssa. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat. Älä sekoita liikaa, jottei taikinasta tule mustaa.

Sekoita seuraavaksi juustokakkutaikinan ainekset keskenään sekaisin.

Lusikoi puolet kakkutaikinasta leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle puolet juustokakkutaikinasta. Tipauttele sitten lopusta kakkutaikinasta kasoja juustokakkutaikinan päälle ja kaada lopuksi loput juustokakkutaikinasta. Ripottele pinnalle mustikoita ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakun pinta vesi-tomusokerikuorrutteella ja koristele vielä halutessasi mustikoilla tai sitruunankuorisuikaleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti