keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Kurpitsapiiras valkosuklaakummituksilla





Halloweenista on vuosien mittaan tullut yksi suosikkijuhlistani, vaikka aiemmin en siitä välittänyt tippaakaan. Halloweenina saa nimittäin pistää kaiken mielikuvituksensa peliin ja ideoida ihanan kamalia leivonnaisia. Kummitukset ovat suosikkejani ja niitä tehtailin tänä vuonna muutamaankin makeaan herkkuun, joita tarjoilin pienissä halloween-juhlissamme.




Kurpitsapiirasta söin itse ensi kertaa vasta muutama vuosi sitten. Jostain syystä ennakko-oletukset olivat valtavat ja jokseenkin negatiiviset. En kyllä osaa sanoa, että miksi. Kun sitten maistoin ja vieläpä leivoin itse kurpitsasta, huomasin, että se toimii ihan samalla tavalla, kuin vaikkapa porkkana tai punajuuri kakuissa. Eli mehevöittää ja maistuu hyvältä! Kaiken lisäksi kurpitsapiiraassa maistuu jo pikkuisen joulu <3

Tämä resepti on kotoisin Delishablyn sivustolta. Valkosuklaakummitukset puolestaan on ideoinut K-ruoka.





Pohja:

100 g joulupipareita
100 g digestive- tai mariekeksejä 
40 g sulatettua voita
40 g sulatettua valkosuklaata

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kurpitsasosetta (sose valmistuu helposti keittämällä ensin kurpitsan paloja ja soseuttamalla ne esim. perunasurvimella)
3 munaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl kardemummaa

Koristelu:

1 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
sokerisilmiä




Murskaa pohjaa varten keksit. Sekoita keksimurut sulatetun voin ja valkosuklaan kanssa ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Muovinen desilitran mitta on tässä kätevä! Valmista seuraavaksi täyte: Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään pallovispilällä ja kaada pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa 60-70 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten kylmässä.

Kakun jäähtyessä voit valmistaa koristekummitukset: Sulata valkosuklaa ja tiputtele teelusikalla pieniä kekoja leivinpaperille. Sudi keot pullasudilla kummituksen näköisiksi. Asettele sokerisilmät paikoilleen ja anna jähmettyä, mielellään kylmässä.




Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma ja pursota tyllalla ruusukkeita pinnalle. Irrota jähmettyneet kummitukset lastalla leivinpaperista ja asettele ne esimerkiksi kermavaahtoruusukkeisiin. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti