keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Puolukka-keksikakku





Viime viikolla oli minun synttärit, jee! Koska aika hiljattain oli halloween ja isänpäivä (=paljon kakkua), päätin leipoa vähän pienemmän synttärikakun. Tämä siis tehtiin 15 cm:n pikkuvuokaan. Resepti on Kinuskikissan keksikäs puolukkakakku. Kinuskikissan sivustolla pystyy muuten kätevästi muuttamaan kakun kokoa eri henkilömäärille ja sitä kautta myös ainekset lasketaan reseptiin automaattisesti uudestaan. Tällä koolla kakkua pitäisi riittää 5 syöjälle.

Kakku oli tosi nopea tehdä ja idea jakaa keksejä useampaan väliin on kiva. Kakusta ei tullut kovin makeaa, vaikka täytteessä olikin kondensoitua maitoa. Puolukat ovat mukavan pirtsakoita sekä päällä että täytteessä ja kinuski sopii niiden kanssa tosi hyvin yhteen. Tästä kakusta tuli vahvasti syksyfiilis. Kannattaa kokeilla!





Pohja:

65 g digestivekeksejä
25 g voita

Väliin:

n. 90 g digestivekeksejä

Täyte:

3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1/2 prk kondensoitua maitoa
175 g puolukoita

Päälle:

valmista kinuskikastiketta
puolukoita






Valmistele ensin vuoka: Vuoraa sisäreunat reunakalvolla ja pingota pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja jauha pohjaa varten tulevat keksit hienoksi. Sekoita keskenään ja painele pienen (halkaisija 15 cm), leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata jäiset puolukat, jos käytät pakastemarjoja.

Laita väliin tulevat keksit muovipussiin ja riko keksit karkeaksi muruksi hakkaamalla pussia kevyesti esimerkiksi kaulimella.

Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon puoli purkkia kondensoitua maitoa. Ota puolukkasurvoksesta noin desilitra pieneen kattilaan ja kuumenna sose. Purista liivatelehdet ja sulata puolukkasoseeseen. Sekoita liivate-puolukkaseos sitten loppuun puolukkasoseeseen ja sekoita se kerma-maitoseokseen. Kaada kolmasosa täytteestä pohjan päälle ja ripottele päälle puolet karkeista keksinmuruista. Kaada taas kolmasosa täytettä ja ripottele loput keksit. Kaada lopulta päälle loppu puolukkatäyte ja tasoita pinta. Anna jähmettyä kylmässä. Irrota jähmettyneen kakun ympäriltä reunakalvo ja alapuolelta leivinpaperi. Koristele kinuskikastikkeella ja puolukoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti