Viime viikonloppuna kävimme pitkästä aikaa piknikillä. Piknikevääksi testasin näitä Leivotaan-lehden (5/2021) kananmunattomia mustikkakakkusia. Ne valmistuivat tosi helposti ja nopsaan yhden kulhon taktiikalla. Alkuperäisessä reseptissä käytetään vain tavallista sokeria, mutta tuunasin ohjetta hieman korvaamalla osan fariinisokerilla, toiveena saada vähän kosteampi ja mehevämpi koostumus.
Nämä pienet ja yksinkertaiset kakkuset ylittivät kyllä odotukseni. Tässä viime aikoina kananmunattomia reseptejä, koostumus
12 kpl
100 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3/4 tl soodaa
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl mustikkahilloa
Kuorrute:
1 dl tomusokeria
1 tl vettä tai sitruunamehua
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa ja jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja painele (paperi)vuokien pohjille ja reunoille. Voit laittaa vuoat sellaisenaan pellille tai muffinssipellille. Tipauta jokaiselle taikinapohjalle teelusikallinen mustikkahilloa. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Valmista kuorrute ja lusikoi jokaisen kakkusen päälle. Anna jähmettyä ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti