keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Hampurilaissämpylät ilman kananmunaaViikonloppuna tuli avattua kevään hampparikausi! Yleensä teen aina hampurilaissämpylät briossitaikinasta, mutta siihen kun tulee kananmunaa, se ei meidän perheelle enää sovi. Yritin tosin loppuun saakka etsiä netistä kananmunattomia briosseja, mutta luovutin sitten, koska luin kananmunan nimenomaan olevan se juttu briossissa ja sen rakenteessa. 

Mutta Myllyn paras -nettisivustolta löytyi sitten tämä ohje, jossa käytetään durumvehnäjauhoja. Se kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin testata. Näistä tuli kyllä hyviä briossin korvaajia; maku ja koostumus oli yhtä pehmeä ja kuohkea. Hyvin toimi hamppareissa!

10 kpl

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä

voiteluun maitoa

Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähän kerrallaan - löysähköstä taikinasta saa kuohkeimmat sämpylät. Lisää vielä loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kippaa kohonnut taikina pöydälle ja jaa se 10 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota pellillä vielä kaksinkertaisiksi. Voitele maidolla ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti