keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Helpot yön yli -juurisämpylät

Jos hapanjuurileivonta kiinnostelee, mutta se tuntuu jotenkin pelottavalta tai hankalalta, tässä on oivallinen ja helppo resepti aloittaa! Sämpylöitä ei tarvitse sen kummemmin muotoilla ja tämän taikinan voi parin tunnin jälkeen vain jättää tekeytymään. Resepti on mukailtu versio yhdestä facebookin Hapanjuurileipurit-ryhmän sämpyläohjeesta. Tämä ohje on ajoitettu niin, että edellisenä aamuna kun aloittaa tekemisen, saa seuraavana aamuna tuoreita sämpylöitä! Rohkeasti kokeilemaan!9 kpl

4 g virkeää hapanjuurta (ruokittua ja kuplivaa)
350 g vehnäjauhoja
245 g vettä
7 g suolaa

Sekoita taikinan ainekset aamupäivällä sekaisin. Venytä ja taittele taikinaa noin tunnin välein 2-3 kertaa (tartu taikinan reunasta kiinni ja venytä sitä ylöspäin niin paljon, kuin se antaa myöten, sitten taita reuna taikinan keskelle ja toista 3-4 kertaa koko taikina läpi). Jätä taikina sitten kulhoon kelmun alle rauhaan.

Seuraavana aamuna kuopaise lusikalla taikinasta nokareita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä n. 220 asteessa kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile tuoreina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti