perjantai 20. toukokuuta 2022

Herneletut



Etsin taannoin uusia ideoita munattomiin lettuihin ja löysin Chocochilin blogista tämän hernelettujen ohjeen. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta kauramaidon korvasin tavallisella maidolla. Tässä reseptissä kehotetaan paistamaan letut lettupannulla ja varmasti se onkin tosi helppoa. Minulla vain sattuu olemaan kymmeniä vuosia vanha valurautainen lettupannu, johon tuppaa näinä päivinä jäämään kiinni lähes kaikki, mitä paistaa. Joten kokeilin paistaa tavallisella teflonpannulla ja sekin toimii loistavasti! Taikinakeot asettuvat kauniisti letun näköisiksi ympyröiksi. 

Nämä letut maistuvat miedommilta, kuin vaikka pinaattiletut. Kannattaa siis varata kylkeen jotakin kastiketta tai muuta makua tuomaan. Tosin meidän taaperolle kyllä maistui ihan sellaisenaan. 




200 g pakasteherneitä sulatettuna
3 ½ dl (kaura)maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaurahiutaleita
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä hetki. Kuumenna teflonpannu tai pinnoitettu lettupannu ja laita pannulle öljyä. Kaada taikinaa lettupannun koloihin tai vain pieniä kekoja tavalliselle pannulle - sekin onnistuu hyvin, sillä keot tasaantuvat kauniin muotoisiksi ympyröiksi. Paista, kunnes toinen puoli on melkein hyytynyt ja käännä. Tarjoile aterialla vaikkapa perunamuusin kanssa tai välipalana.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti