perjantai 13. toukokuuta 2022

Pizzapohja respectus panis -pohjalla
Sen jälkeen, kun testasin respectus panis -metodia hapanjuurileipään, halusin tietysti kokeilla sitä myös pizzataikinaan. Tähän mennessä olen siis tehnyt kaikki pizzataikinat perinteisen hapanjuuritaikinan tavoin eli isommalla määrällä juurta. Löysin netistä valmiina tämän Anzkun kauhan ohjeen, jota kokeilin ja heti hyväksi havaitsin. Nyt, kun olen pari kertaa tehnyt tällä reseptillä, en enää muulla teekään! Meillä on melkein joka perjantai pizzaperjantai ja tänäänkin perjantaina on jääkaapissa odottamassa pizzataikinapallukoita iltaa varten. 

3 pizzaa

400 g vettä
8 g suolaa
n. 5 g jääkaappikylmää juurta
520 g vehnäjauhoja (käytän Cuocon tipo 00-jauhoja)

Sekoita illalla (itse sekoitin n. klo 19) kaikki ainekset sekaisin ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi. Taittele sitten taikina ja jätä lepäämään kahdeksi tunniksi. Taittele taikina vielä kertaalleen ja kaada taitteluiden jälkeen taikinakulhoon pieni tilkka oliiviöljyä. Pyörytä taikinapallo öljyssä ja jätä taikina kelmun alle huoneenlämpöön n. 12-16 tunniksi. 

Valmis taikina jääkaapista

Pizzapohja täytteitä vaille valmis!

Seuraavana päivänä kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan. Pyörittele ja muotoile taikinat palloiksi ja laita jauhotettuihin syviin lautasiin kelmun alle ja sen jälkeen kylmään. Anna taikinapallojen levätä kylmässä 1-2 yötä. Kun on aika paistaa pizzat, ota taikinat 1-2 tuntia ennen huoneenlämpöön, muotoile pizzapohja ja täytä haluamallasi tavalla. Itse paistan pizzat aina pizzakivellä ja esilämmitetyssä uunissa 260 asteessa. Paista ja nauti!


Taaperon oma pizza - vähemmän on enemmän :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti