maanantai 28. marraskuuta 2016

Unelmatorttu



Unelmatorttu on yksi lapsuuteni vakioleivoksista. Äiti teki sitä tosi usein. Parasta tässä leivoksessa on ehdottomasti täyte - voineen kaikkineen. Pienenä valikoimme tarjoiluastialta aina ne muhkeatäytteisimmät kääretortun palaset, vaikka ei saanut kaivaa.. :P

Viime viikolla tein tätä sekä Kaffilaan myytäväksi että työpaikalle pullavuoropäivänäni. Kokeilin Maku-lehden reseptiä. Resepti on hyvä, mutta ylijäämäksi jää valkuaisia. Hihassa on siis hyvä olla jokin valkuaisia hyödyntävä resepti, esim. marengit tai proteiinipannarit.




4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän kautta. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia.

Leikkaa pöydälle pellin kokoinen leivinpaperinpala ja ripottele paperin päälle sokeria. Nosta kypsä kääretorttulevy uunista pannunaluselle ja ujuta patakintaalla suojattu käsi taikinalevyn alle. Kumos levy nopeasti sokeroidulle leivinpaperille ja poista heti päälle jäävä kääretorttulevyn leivinpaperi. Levyn ollessa lämmin, paperi on ehdottomasti helpompi poistaa, kuin kylmänä. Anna levyn sitten jäähtyä kokonaan.

Täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa, kunnes täyte on tasaista. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri rullalle. Jätä rulla tiukasti käärityn leivinpaperin sisään ja kääräise ympärille vielä folio tai muovipussi. Anna jähmettyä ja viilentyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti