lauantai 26. marraskuuta 2016

Vadelma-punajuurikakku



Tätä kakkua tein jo muutama viikko sitten itselleni synttärikakuksi. Halusin jotakin marjaisaa ja tietty sokeritonta, ja tämä Karita Tykän raakakakkuresepti tuli vastaan. Se löytyy Karitan kirjasta Sokeriton.






Kakku oli helppo tehdä ja ainekset löytyivät taas sopivasti lähimarketista. Täytteen osalta jännäsin, minkälaista makua raaka punajuuri kakkuun toisi. Valmis kakku oli koostumukseltaan paksu ja tuju. Marjakerros täytteen välissä oli kiva idea ja itse asiassa olisin voinut laittaa enemmänkin vadelmaa ja mansikkaa. Punajuuri ei loppujen lopuksi tuonut sen kummempaa makua, mutta väriä kyllä. Tämän kakun seurassa kelpasi viettää synttäreitä!




Pohja:

1 dl parapähkinöitä rouhittuna (laitoin pekaanipähkinöitä)
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl kuorittuja manteleita rouhittuna
7-8 taatelia, kivet poistettuna
1-2 rkl kookosöljyä sulatettuna
ripaus suolaa

Täyte:

2 1/2 dl tuoreita vadelmia ja/tai mansikoita
2 dl cashew-pähkinöitä (liota 3h, huuhtele ja valuta)
1 keskikokoinen punajuuri raastettuna (n. 1 dl)
85 g raakakaakaovoita sulatettuna
1/2-1 dl hunajaa
1/2 dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1 1/2 rkl psylliumkuitujauhetta

kokonaisia vadelmia ja mansikoita koristeluun

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 15 cm) pohja leivinpaperilla. Prosessoi pohjan raaka-aineet sekaisin monitoimikoneessa ja painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.

Ota täytteen marjoista sivuun 3/4 dl marjoja. Sekoita loput marjat, cashew-pähkinät, punajuuri, kaakaovoi, makeutus, suola ja vanilja tehosekoittimessa. Tarkista maku. Lisää lopuksi psylliumkuitu ja sekoita vielä. Ota vuoka kylmästä ja kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele 3/4 dl sivuun otetuista marjoista ja nurustele pohjataikinaa (säästä osa halutessasi koristeluun) täytteen päälle ja kaada sitten loput täytteestä vuokaan. Jähmetä pakastimessa 3 tuntia tai kunnes kakku on kokonaan jähmettynyt. Irrota vuoasta jäisenä, anna sulaa joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja koristele marjoilla ja pohjataikinalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti