Tässä pikkuresepti suolaisesta naposteltavasta vaikkapa illanistujaisiin. Leivän voi tehdä alusta alkaen itse, resepti esim. täältä tai oikaista ostamalla valmiin limpun kaupasta. Tahnan valmistuksessa ei kauan nokka tuhise, ainoastaan koristelussa, jos päättää käyttää tyllaa. Oliivin maku pehmenee mukavasti tuorejuuston seassa ja valkosipuli tuo sopivasti mausteisuutta. Jos ei ole valkosipulin ystävä, sopii maustamaton tuorejuustokin seokseen. Päälle voi laittaa omia lempiyrttejä - minulla se on aina timjami :)
n. 20-30 kpl
½ limppua saaristolaisleipää
300 g valkosipulituorejuustoa
1 prk kalamata-oliiveja
timjamin oksia
Viipaloi limppu ja leikkaa halutessasi muotilla pieniä pyörylöitä leipäviipaleista. Sekoita blenderissä oliivit murskaksi. Sekoita joukkoon nuolijalla tuorejuusto ja siirrä seos pursotinpussiin tai nostele vain kekoja leipäpalojen päälle. Koristele yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti