torstai 7. tammikuuta 2016

Luumurahkakakku



Tässä vielä viime joulun joulukakku. Tähän kakkuun voi nyt käyttää vaikka kaikki ylijäämähillot, jos eivät joulutortut enää maistu. Inspiraatiota kakkuun sain omenaisesta juustokakusta ilman juustoa. Tämä kakku ei ollut liian makea, mutta hyvin hyvin täyttävä. Ensimmäisessä koekakussa, josta kuvatkin ovat, lisäsin kaiken hillon ennen uuniin menoa, mutta silloin hillokeot painuivat kaikki kakun pohjaan. Toisessa versiossa sitten lisäsin osan hillosta vasta paiston puolivälissä, jolloin luumuhilloa jäi kakun pintaankin ja kakusta tuli pilkullinen.




Pohja:

500 g piparitaikinaa

Täyte:

1 prk (250 g) Valion kaneli-luumurahkaa
1 prk (250 g) vaniljarahkaa
2 prk (400 g) creme fraichea
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelystä
3 munaa

3/4 prk luumuhilloa

Kauli piparitaikina levyksi ja nosta irtopohjavuoan päälle kaulimen avulla. Painele taikina vuoan leivinpaperoidulle pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset luumuhilloa lukuunottamatta. Kaada vaalea täyte piparitaikinapohjan päälle ja tipauttele lusikalla pikkuisia möykkyjä hilloa päälle, n. puolet koko hillon määrästä. Paista kakku 150 asteessa n. 1h 15 min. Paiston puolivälissä vedä kakkua hieman ulos ja tipauttele lusikalla kekoja lopusta hillosta. Näin hillomöykyt jäävät kakun pinnallekin, eivätkä vain pohjaan. Suojaa kakku tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa. Anna jäähtyä seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla ja pipariukoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti