maanantai 18. tammikuuta 2016

Suolapähkinänäkkileipä



Nämä näkkärit ovat Pirkka-lehdestä (11/2015). Valmistaminen on tosi yksinkertaista, kunhan vain muistaa leikata valmiin näkkärin neliöiksi heti uunista oton jälkeen. Jos vähänkään aikailee, käy leikkaaminen hankalammaksi.. Itse tykkäsin tosi paljon nimenomaan juustojen kaverina.

1 pellillinen

3½ dl vettä
1½ dl suolapähkinöitä
1½ dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisjauhoja
1 dl kurpitsansiemeniä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia. Öljyä leivinpaperi ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista 150 asteessa noin 1h 15 min. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen pieniksi neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai esim. juustopöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti