keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Raparperi-valkosuklaajuustokakku mutakakkupohjalla







Viime kuussa vietimme kolmatta hääpäiväämme <3 Nahkahäitä juhlittiin tällä kertaa poikkeuksellisesti kotona eikä reissussa. Hääpäivän kakuksi päätin yhdistää kaksi tuttua ja hyväksi havaittua reseptiä. Pohjaksi maailman parasta mutakakkua ja sen päälle ihanaa raparperia ja valkosuklaata juustokakkutäytteenä. Maut täydensivät hyvin toisiaan ja sopivat mainiosti yhteen. Kakusta tuli aika iso ja tuhti, mutta niiiin herkullinen!






Mutakakkupohja:

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa mukaan munat yksitellen ja lopuksi vielä sokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 225 asteessa 13-15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi. Anna jäähtyä ja laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Raparperi-valkosuklaajuustokakku:

Raparperikiisseli:

500 g raparperia
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl maizenaa

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

koristeluun esimerkiksi mansikoita




Tee ensin raparperikiisseli: Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä n. 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Ota desilitramitalla kattilasta n. 1/2 dl lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä n. minuutin ajan. Anna kiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata vesihauteessa. Mausta kerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä hieman jäähtyneen valkosuklaasulan kanssa. Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna. Sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Ota browniepohja kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele ja tarjoile.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti