tiistai 7. heinäkuuta 2020

Raparperi-kardemummaruudut



Juhannusta vietettiin tänä vuona poikkeuksellisesti kotimaassa. Onneksi sää suosi ja päivää pystyi juhlistamaan ulkosalla puistopiknikillä. Raparperi on aina kuulunut omiin kesämakuihini ja halusin leipoa piknikille jotakin helposti kannettavaa mutta maistuvaa. Leivotaan-lehdestä (4/2020) löytyi tämä herkullinen resepti, jossa raparperin lisäksi maistuu toinen suosikkini kardemumma. Alkuperäisessä reseptissä sitä on tosin vain puolet käyttämästäni määrästä :P

Piiras oli superhelppo tehdä ja kuljettaa puistoon laakeassa vuoassa. Omaan vuokaani kuuluu vielä mukaan kansi, joten se vain päälle ja menoksi.  Tarjoilin piirakkaa vaniljavaahdon kera ja kyllä maistui kesä! <3




Muruseos:

2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g voita

Kakkutaikina:

n. 400 g raparperia
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maitoa




Valmista ensin muruseos: sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja kardemumma. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhoseokseen. Sekoita murumaiseksi seokseksi ja laita odottamaan jääkaappiin.

Paloittele raparperit paloiksi ja sekoita palojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja kääntele lopuksi jauhoseos joukkoon. Kippaa ja levitä valmis taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n.25x30cm), ripottele päälle raparperit ja murustele lopuksi pinnalle muruseos. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa ruuduiksi ja tarjoile esim. kerma- tai vaniljavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti