tiistai 16. kesäkuuta 2020

Aamiaispannarit



Näihin K-Ruoka -sovelluksen pannareihin olen ihastunut aivan totaalisesti! Amerikkalaistyyliset kuohkeat pannukakut maistuvat meillä varsinkin viikonloppuaamuisin. Näitä syödessä palaan makumuistoissani aina kolmen vuoden takaiselle Karibian lomalleni, jossa juuri tällaiset pannukakut kuuluivat loma-aamiaiselle <3




Pannareiden makua voi tuunailla mielensä mukaan sopivilla mausteilla. Omat suosikkini ovat ehdottomasti appelsiini-kardemumma ja banaani - tosin jos totta puhutaan, lisään kardemummaa ihan kaikkiin pannaritaikinoihini.. :P Kahdeksan pannaria yhdestä taikinasta kuulostaa ehkä vähän pieneltä määrältä, mutta nämä ovat sen verran täyttäviä, että pari kappaletta per syöjä todellakin riittää.




8 kpl

1 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl maitoa
2 munaa
1 rkl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Perustaikina on valmis ja voit tehdä isoja, amerikkalaistyylisiä pannareita pannulla jo perustaikinalla. Tarjoile esim. turkkilaisen jogurtin, hedelmien, marjojen tai hillon kanssa. 

Jos haluat pannareihin lisämakua, lisää taikinaan haluamiasi mausteita tai hedelmiä. Alla pari vaihtoehtoa, jotka olen testannut ja hyväksi havainnut:

Appelsiini-kardemumma:

1 tl kardemummaa
1 appelsiinin kuori

Kaneli-banaani:

1 tl kanelia
1 banaani muusattuna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti