tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mango-suklaapääsiäiskakkuTällainen pääsiäiskakku syntyi tänä vuonna! Halusin kokeilla, millainen kakku syntyisi, jos laittaisi kahta erilaista juustokakkumassaa sekaisin vuokaan. Tekohetkellä mangotaikina maistui vielä selkeästi mangolta, mutta hyydyttyään maku oli paljon miedompi. Suklaa sen sijaan pysyi suklaisena alusta loppuun saakka.

Ja lisää suklaata lähden nyt maistelemaan Sveitsiin :P Hyvää pääsiäistä!Pohja:

n. 180 g tummia täytekeksejä
50 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään odottamaan täytteitä.

Mangojuustotäyte:

2 prk (n. 500 g hedelmää) säilykemangoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora vispiä
½ dl sokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangot. Sekoita juuston rakenne pehmeäksi ja vatkaa kerma. Yhdistä juusto, mangosose ja kermavaahto keskenään. Sulata liivatelehdet ja lisää taikinaan. Vinkki: Lisää liivateseos kumpaankin taikinaan vasta lopussa, niin seos ei ala hyytymään toisen taikinan vielä valmistuessa.

Suklaajuustotäyte:

200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora vispiä
½ dl sokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juuston rakenne pehmeäksi ja vatkaa kerma. Yhdistä juusto, suklaa ja kermavaahto keskenään. Sulata liivatelehdet ja lisää taikinaan.

Kaatele mango- ja suklaataikinaa vuokaan sekaisin. Tasoita kakun pinta ja laita hyytymään kylmään vuorokaudeksi. Koristele suklaamunilla ja tipuilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti