lauantai 11. huhtikuuta 2015

Sitruunainen raejuustotorttu - Queijada de limão




Kevät on sitruunan aikaa. Tämä mielenkiintoinen sitruunainen torttu kätkee sisäänsä raejuustoa, joka oli itselleni varsin vieras raaka-aine kakkujen leivonnassa ennen tätä reseptiä. Ohje löytyi portugalilaisesta leivontalehdestä Doces & Co. Ennakko-oletukset eivät olleet kovin korkealla, mutta lopputulos miellytti kovasti! Koostumus on aika tiivis ja raejuustopallukoita on taikinassa tiheään. Sitruuna ja suola taikovat mausta kuitenkin herkullisen ja vaniljavaahdon kera makuelämys on taattu. Raaka-aineluetteloa katsellessa tämä kakku ei edes taida olla niin kovin epäterveellinen..? :P




500 g raejuustoa
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl jauhoja
60 g voita sulatettuna
(2 ruokalusikallista brandya)
1 sitruuna
1 tl kanelia
1 tl suolaa

koristeluun tomusokeria
vaniljavaahtoa tarjoiluun

Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta puolet. Jätä toinen puoli kuoresta koristeluun. Pehmennä raejuustoa haarukalla pehmeämmäksi ja lisää joukkoon sokeri. Lisää sitten kevyesti vatkattu muna, jauhot sekä sulatettu voi. Mausta kanelilla ja suolalla sekä halutessasi brandyllä. Sekoita lastalla ja kaada leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista n. 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ja sitruunankuorilla. Tarjoile vaniljavaahdon kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti