sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sitruunapiiras



Viime viikolla tuli ostettua sitruunoita sen verran, että viikonlopuksi piti keksiä monenlaista sitruunaista leivottavaa. Tämän vuoden ensimmäisestä Leivotaan-lehdestä löytyi tämä herkullinen sitruunapiiras, jollaista olenkin jo pitkään etsinyt. Ostin nimittäin superlaadukkaan pitkulaisen irtopohjaisen piirakkavuoan, jolle tällaiset piirakat sopivat erinomaisesti.

Reseptin piirakkapohja toimi tosi hyvin. Pelkäsin etukäteen, että taikina valahtaisi esipaistovaiheessa alas reunoiltaan, mutta hyvin pysyi! Täyte on ihanan kermainen ja yksinkertainen.



Pohja:

125 g jääkaappikylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tomusokeria
1 keltuainen
tilkka kylmää vettä

Täyte:

2½ dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 munaa
1½ dl tomusokeria

koristeluun tomusokeria ja sitruunamelissaa




Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi voi ja nypi taikinaksi yhdessä jauhojen, tomusokerin ja keltuaisen kanssa. Jos taikina on vielä kovin rakeista, lisää tilkka vettä ja pyöräytä palloksi. Laita taikinapallo n. 10 minuutiksi jääkaappiin.

Ota taikina jääkaapista ja painele se irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita vuoka taas jääkaappiin n. 10 minuutiksi.

Esipaista pohjaa 12-13 minuuttia. Laske sitten uunin lämpötila 180 asteeseen.

Vatkaa täytettä varten kaikki ainekset yhteen. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja paista n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan mielellään vuorokauden ajan. Irrottele sitten piiras irti ja koristele tomusokerilla ja sitruunamelissalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti