lauantai 25. huhtikuuta 2015

Mustikka-mascarponepiiras



Aikoinaan sain maistaa lapsuudenkodissani herkullista marja-mascarponepiirasta, joka koostui muropohjasta, marjoista ja mascarpone-vaahdosta. Viikonlopun kunniaksi kehittelin siitä oman versioni. Olen tykästynyt todella paljon viime viikolla tekemääni sitruunapiiraan pohjaan, joten käytin sitä tähänkin. Muuten piiras on ilmava ja kevyt, ja sopii hienosti aurinkoiseen kevääseen!



Pohja:

125 g jääkaappikylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tomusokeria
1 keltuainen
tilkka kylmää vettä

Täyte:

250 g mustikkahilloa
3 dl kermaa
250 g mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria
3-4 dl mustikoita
tomusokeria




Tee piiraspohja hyvissä ajoin, vaikka vuorokausi etukäteen. Kuutioi voi ja nypi taikinaksi yhdessä jauhojen, tomusokerin ja keltuaisen kanssa. Jos taikina on vielä kovin rakeista, lisää tilkka vettä ja pyöräytä palloksi. Laita taikinapallo n. 10 minuutiksi jääkaappiin.

Ota taikina jääkaapista ja painele se irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita vuoka taas jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteesen. Ota vuoka jääkaapista ja paista pohjaa n. 12-13 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

Levitä mustikkahillo jäähtyneelle pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto sekä vaniljasokeri. Levitä vaahto ilmavasti hillon päälle ja ripottele lopuksi mustikat. Koristele tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti