keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Semifrio de chocolate - Suklaajäädyke



Kutsuin kollegat kylään ja sain jälleen hyvän tekosyyn kokeilla uusia reseptejä! Tämä suklaaherkku löytyi portugalilaisen ruokalehden sivuilta. Tässä reseptissä vaikein vaihe ei suinkaan ole suklaamassan valmistus vaan valmiin jäädykkeen saaminen irti vuoasta. Noudatin kerrankin reseptiä ja jätin turvakelmun vuoan reunoilta pois. Jäädyke ei aluksi meinannut tipahtaa ollenkaan käännettäessä pois, vaan oli sitkeästi kiinni pohjasta. Nopea käyttäminen kiehuvassa vedessä ja reunojen irrotaminen veitsellä lopulta onneksi auttoi eikä tarvinnut moussemaista jäädykettä lusikoida suoraan vuoasta. Maku ei ollut kondensoidusta maidosta huolimatta liian makea, vaan hyvinkin suklainen. Koostumus oli kuin aavistuksen tymäkämmässä suklaamoussessa.



8 liivatelehteä
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl maitoa
3 3/4 dl kaakaojauhetta
5 dl kermaa
3/4 dl sokeria

100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

koristeluun suklaalastuja

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään maidot sekä kaakaojauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Yhdistä seokset keskenään ja sekoita tasaiseksi. Huuhtaise pitkulainen leipävuoka kylmällä vedellä ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä n. 3 tuntia. Ota vuoka kylmästä ja irrottele veitsellä reunoja vuoasta. Käytä vuoka nopeasti kuumassa vedessä ja kippaa ylösalaisin tarjoiluvadille. Koputtele hyydyke irti ja laita takaisin kylmään. Mittaa päällisen ainekset kattilaan ja kuumenna sulaksi. Ota vuoka kylmästä ja kaada suklaapäällinen hyydykkeen pintaan. Koristele suklaalastuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti