sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Chocolate peanut butter cheesecake



Minulla on paha tapa tallentaa digiboxille kaikki mahdolliset ruoka- ja leivontaohjelmat, mitä telkkarista tulee. Niinpä boxilta löytyy välillä aika vanhojakin ohjelmia, kuten Nigellan ruokaohjelmia, joita ei nyt vähään aikaan taas ole tv:ssä näkynyt. Yhdessä jaksossa Nigella teki tätä chocolate peanut butter -juustokakkua ja se näytti niin herkulliselta, että hain reseptin ja kokeilin.

Tämä on pitkään aikaan jotakin aivan uskomattoman taivaallisen herkullisinta kakkua, jota olen maistanut! Kakussa toimii kaikki: suklaisen pähkinäinen pohja, samettinen täyte ja vielä suloisen makea päällinen kruunamassa koko komeuden. Myös kuuden kollegan koemaistajaraati antoi kakulle hyväksyntänsä. Tätä jos mitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!




Pohja:

200 g Digestive-keksejä
50 g suolapähkinöitä
100 g tummaa suklaata karkeana rouheena
50 g pehmeää voita

Täyte:

500 g Philadelphia-juustoa
3 munaa
3 keltuaista
200 g sokeria
125 ml ranskankermaa
250 g pehmeää maapähkinävoita

Päälle:

250 g ranskankermaa
100 g maitosuklaata karkeana rouheena
30 g sokeria (käytin intiaanisokeria)

koristeluun suolapähkinöitä




Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sekoita blenderissä kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Laita vuoka kylmään odottamaan, kunnes täyte on valmis.

Sekoita täytteen ainekset keskenään yleiskoneella. Kun seos on tasaista, ota vuoka kylmästä ja kaada täyte päälle. Tasoita pinta ja paista kakkua 50-60 minuuttia. Tarkista 50 minuutin kohdalla, onko päällinen kiinteän tuntuinen. Ota sen jälkeen vuoka uunista ja valmista päällinen: Lämmitä kattilassa ranskankerma, maitosuklaarouhe ja sokeri. Kun seos on tasaista, kaada se juustokakun päälle ja paista kakkua vielä n. 10 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä, mielellään vuorokauden yli ja koristele suolapähkinöillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti