maanantai 20. huhtikuuta 2015

Sitruunainen juustokakku



Sitruunakausi jatkuu. Viikonlopuksi piti keksiä jotakin nopeaa tarjottavaa sitruunoista ja löysin tämän Suklaapossun järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun. Tähän kakkuun ei tule liivatetta ollenkaan.

Ohjeessa ihastutti varsinkin pohja, johon tulee sulatettua valkosuklaata. Enpä ollut aiemmin hoksannut, että tosiaan tutun ja turvallisen margariinin voisi korvata sulalla suklaalla. Tätä vinkkiä aion käyttää jatkossakin! Ohje on hyvin simppeli, mutta ihan alkuperäisen otsikkonsa veroinen - järisyttävän hyvä.



Pohja:

n. 12 kpl Digestive-keksejä
80 g valkosuklaata

Täyte:

2½ dl Flora Kuohua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

koristeluun sitruunaa ja sitruunamelissaa




Murskaa pohjaa varten keksit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita yhteen ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita mukaan sokeri sekä sitruunan kuori ja mehu. Sekoita täytteeseen lopuksi kermavaahto ja kääntele hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin (itse laitoin jääkaapin 0-laatikkoon) ja anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele vaikkapa sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti