tiistai 12. maaliskuuta 2024

Porkkanakuppikakut feat. Elsa





Perjantaina vietettiin naistenpäivää. Eipä tuota päivää tullut sen pahemmin vietettyä, mutta meidän perheen tytöille tuli sentään leivottua. Tämä resepti on kotoisin Lemons leipoo -blogista ja ollut jo jonkin aikaa testattavien listalla. Kuppikakut ovat itsessäänkin nättejä, mutta naistenpäivän kunniaksi päätin koristella vielä vähän lisää, ja mikä sopisikaan paremmin vahvojen, itsenäisten ja itsepäisten naisten päivään, kuin Elsa! :) Koristeet on muuten tosi helppo tehdä itse, kun vähän leikkaa ja liimaa. Etsin netistä Elsan kuvat, monistin ja leikkasin ympyrän muotoisiksi ja liimasin aina hammastikun päähän yhteen kaksi kuvaa tikun kummallekin puolelle.

Itse kuppikakku oli ihanan kostea ja kuorrutteessa itselleni uusi tuttavuus smetana toimi myös tosi hyvin. Myös pikkuväki tykkäsi!






Kuppikakut:

4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl kuumaa vettä
200 g (laitoin 6 porkkanaa) porkkanaraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi ja lisää vaahtoon öljy. Siivilöi sitten jauhoseos muna-sokeri-öljyseokseen vorotellen veden kanssa. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Jaa taikina 12:een muffinssivuokaan, esimerkiksi muffinivuokaan. Itse käytin silikonisia vuokia, joten paperivuokia ei tarvittu. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista. Nämä muffinssit voi tehdä hyvin myös edellisenä päivänä ja jättää sitten pussin suojaan odottamaan seuraavaa päivää ja kuorruttamista.

Kuorrute:

100 g smetanaa (rasvaa vähintään 40%, jotta vaahtoutuu)
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Kauho kuorrute pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tyllalla kuppikakkujen päälle ja koristele.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti