maanantai 4. maaliskuuta 2024

Pitaleivät




Pitaleivät on ollut jo pitkään kokeiltavien leivonnaisten listallani. Tämä resepti löytyi Meillä kotona -sivustolta. Sivustolla lupailtiin, että ohje on helppo ja varma, ja sitä se kyllä olikin. En tiedä, mistä kumpusi ajatus, että pitaleipiä olisi tosi vaikeaa valmistaa, mutta nämä sujuivat siis tosi helposti. Meillä taisi olla näissä täytteenä falafelejä ja salaattia, tsatsikia ja muita kasviksia. Täytyypä taas tehdä pian uudelleen!


                   


3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja, jotteivat pitaleivät tartu kiinni. Kauli taikinapallot noin 15cm halkaisijaltaan oleviksi pyöreiksi leiviksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Anna kohota vielä liinan alla puolisen tuntia. Kuumenna uuni 275 asteeseen (tai niin kuumalle, kuin uunin saa) ja paista pitaleipiä yksi pelti kerrallaan, noin 7 minuuttia. Peitä leivät kuumina liinalla, jotta niiden kuori pysyisi pehmeänä. Valmista haluamasi täytteet, halkaise leivät ja täytä.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti