tiistai 17. tammikuuta 2017

Arroz Doce - Kevyt riisivanukasHyvää uutta vuotta! Viime postauksesta onkin jo aikaa. Joululomaa vietin makumatkaillessa jälleen kerran Portugalissa, josta tämä vuoden ensimmäinen reseptikin on kotoisin. Ostin matkalukemiseksi terveysasioihin keskittyvän naistenlehti Vida&Saúde naturalin (14/16-17), josta löytyi paitsi artikkeleita terveellisestä elämästä, myös mahtava kevyiden jouluruokien ohjeosio.

Arroz Doce - riisivanukas on yksi perinteisimmistä portugalilaisista jälkiruoista, jota voi tehdä esim. jouluna. Normaalisti siihen käytetään kunnon kermaa ja sokeria, mutta tämä versio on kevyt! Myös sokeri on korvattu xylitolilla. Koostumus tuo mieleen suomalaisen joulupuuron ja mautkin ovat hyvin samantyyppiset.
Arroz Doce kannattaa pitää mielessä ensi jouluna, jos haluaa jotakin uutta jälkiruokapöytään! Perinteiseen riisipuuroon verrattuna, tämä versio pelastaa oikeasti ähkyltä :) Puuro sopii loistavasti myös aamupalapöytään.


4-6 annosta

100 g (n. 3/4 mukillista) puuroriisiä
n. 5 dl (2 mukillista) vettä
1 sitruunan kuori
1 kanelitanko
1/2 tl suolaa
5 dl kevytmaitoa
1 1/2 dl xylitolia (tai sokeria)
3 keltuaista

Mittaa puuroriisi ja vesi kattilaan. Lisää sitruunan kuori (kannattaa leikata kuorimaveitsellä piiitkä kuorenroikale, jotta se on helpompi ottaa myöhemmin pois), kanelitanko ja suola. Keitä riisi täysin kypsäksi eli kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lämmitä maito ja lisää puuroon lorauksia pikku hiljaa. Kun kaikki maito on imeytynyt riiseihin, lisää xylitol tai sokeri ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuro annoksiksi pienille lautasille tai kuppeihin. Anna jäähtyä ja ripottele päälle halutessasi kanelia. Nauti jälkiruokana milloin vain tai vaikkapa jouluaterian jälkeen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti