Lapsuusajan voitaikinaherkut jatkuvat! Kokeilin itsenäisyyspäivänä pellillistä lihapiirakkaa ja nyt on toisen perinneherkun vuoro. Nakkipossuja meillä leivottiin varsinkin lastenjuhliin, mutta myös joulunaikana. Possuissa on kova homma, jos tekee ne korvineen päivineen. Itse tein nämä koevedokset nyt ilman korvia, mutta ensi kerralla kyllä pitää värkätä nekin! Lapsena possut täytettiin vain ja ainoastaan nakkipaloilla, muuten eivät menneet kaupaksi. Aikuiseen makuun nakkien seuraksi voisi lisäillä nyt myös esim. juustoa tai sinappia/ketsuppia.
2 pkt esikaulittuja voitaikinalevyjä
1/2 pkt nakkeja
voiteluun munaa
rosé-pippureita silmiksi
Kauli voitaikinalevy suorakaiteeksi ja ota pyöreällä muotilla (esim. juomalasilla) taikinasta ympyröitä. Asettele puolet pellille ja säästä toiset puoliskot päällisiksi. Leikkaa nakit ohuiksi viipaleiksi ja laita jokaisen pyörylän päälle n. 4-5 nakkipalaa. Kostuta pyörylöiden reunoja vedellä ja painele "kansi" päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti