tiistai 20. joulukuuta 2016

NakkipossutLapsuusajan voitaikinaherkut jatkuvat! Kokeilin itsenäisyyspäivänä pellillistä lihapiirakkaa ja nyt on toisen perinneherkun vuoro. Nakkipossuja meillä leivottiin varsinkin lastenjuhliin, mutta myös joulunaikana. Possuissa on kova homma, jos tekee ne korvineen päivineen. Itse tein nämä koevedokset nyt ilman korvia, mutta ensi kerralla kyllä pitää värkätä nekin! Lapsena possut täytettiin vain ja ainoastaan nakkipaloilla, muuten eivät menneet kaupaksi. Aikuiseen makuun nakkien seuraksi voisi lisäillä nyt myös esim. juustoa tai sinappia/ketsuppia.


n. 24 kpl

2 pkt esikaulittuja voitaikinalevyjä
1/2 pkt nakkeja
voiteluun munaa
rosé-pippureita silmiksi

Kauli voitaikinalevy suorakaiteeksi ja ota pyöreällä muotilla (esim. juomalasilla) taikinasta ympyröitä. Asettele puolet pellille ja säästä toiset puoliskot päällisiksi. Leikkaa nakit ohuiksi viipaleiksi ja laita jokaisen pyörylän päälle n. 4-5 nakkipalaa. Kostuta pyörylöiden reunoja vedellä ja painele "kansi" päälle.


Ota pienemmällä ympyrämuotilla (hyvin käy esim. pullon kierrekorkki) taikinasta vielä kärsiä ja "liimaa" ne vedellä possujen naamoihin. Voitele munalla ja asettele kaksi rosé-pippuria silmiksi ja pistele tikulla kärsään nenäreiät. Paista uunissa 200-225 asteessa, kunnes possut ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti