maanantai 12. joulukuuta 2016

Brownie taateleilla ja avocadolla





Itsenäisyyspäivän herkkua tänä vuonna olivat nämä taateli-avocadobrowniet. Reseptin löysin Maalaisbistrolta. En tiennyt yhtään, mitä odottaa, sillä resepti on sekä gluteeniton että sokeriton ja nimi on kuitenkin brownie..






Valmistus oli tosi nopeaa ja helppoa. Pitää vain varmistaa, että avocadot ovat täysin kypsiä. Sokeritonta suklaatakin saa nykyisin tosi hyvin tavallisista marketeista. Valmiit browniet olivat meheviä ja herkullisia. Sulatetun suklaan ansiosta pohja oli todella täyteläinen ja maistuva. Kuorrute toi vielä oman pehmeän lisänsä. Todella ihana uutuus sokerittomien leivonnaisteni kokoelmaan! Tätä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!




1 piirakkavuoallinen (21 x 29 cm)

Brownie-pohja:

150 g sokeritonta tummaa suklaata
10 taatelia
1 kypsä avocado
3 rkl kookosöljyä
3 munaa
2 dl mantelijauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa

Kuorrutus:

2 kypsää avocadoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1/4 dl hunajaa
1/4 dl vaahterasiirappia
1 rkl kookosöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa. Poista taateleista kivet ja surauta monitoimikoneessa yhdessä avocadojen kanssa. Lisää vähitellen muutkin aineet ja sekoita. Lisää lopuksi sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.






Leikkaa leivinpaperista 21 x 29 cm vuokaan sopiva palanen. Kastele leivinpaperinpala vedellä ja rutista paperi kuivaksi. Vuoraa piirakkavuoka märällä paperilla ja kaada brownie-taikina vuokaan. Paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Mittaa kuorrutuksen ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, anna jähmettyä hieman ja leikkaa annospaloiksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti