keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pellillinen lihapiirakkaa



Tämä iso lihapiirakka on ollut to do -listallani jo kauan! Tällaisia piirakoita syötiin lapsena 90-luvulla paljon! Resepti on tutusta ja turvallisesta Mukana maku -blogista. Piiras on muuten helppotekoinen, mutta taikinakannen kiinnittämisessä kannattaa olla huolellinen, ettei munamaito valu paiston aikana ulos. Itse kaulin kannen sen verran pohjaa suuremmaksi, että sain taiteltua taikinareunat pohjan alle. Tarjoilin piirakkaa itsenäisyyspäivänä Linnan juhlien haukkapalana. Maistui hyvältä glögin kanssa!




Pohja ja kansi:

2 isoa lehtitaikinalevyä pakkasesta

Täyte:

400 g (naudan) jauhelihaa
1 sipuli
2 dl pitkää riisiä (kypsänä 6 dl)
1 lihaliemikuutio
2 tl mustapippuria
1/2 tl maustepippuria
1 tl suolaa
200 g juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa
voiteluun muna

Sulata voitaikinalevyt huoneenlämmössä n. 1-2 tunnin ajan. Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja paista jauhelihan kanssa kypsäksi. Mausta. Kun riisi on kypsää, lisää riisit pannulle ja paista yhdessä jauhelihan kanssa muutaman minuutin ajan. Kauli sulaneet voitaikinalevyt uunipellin kokoisiksi levyiksi. Aseta pohja leivinpaperoidulle pellille ja ripottele taikinalle puolet juustoraasteesta.




Kaada sitten riisi-jauhelihaseos ja tasoita. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Sekoita keskenään maito ja 2 munaa. Kaada munamaito täytteen päälle.






Asettele lopuksi taikinakansi ja nipistele taikinalevyt toisiinsa haarukalla kiinni. Voitele kansi munalla ja pistele pintaa haarukalla. Paista piirakkaa 225 asteessa n. 15-25 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti