perjantai 29. elokuuta 2014

Daim-valkosuklaajuustokakku



Tein perjantain pullavuorollani töihin pitkästä aikaa tämän Daim-kakun, jota yhteen aikaan tein todella usein. Ja muistuipa tänään mieleeni, mistä syystä :)




Pohja:

150 g Digestive-keksejä
n. 50 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

1 prk Flora Vispiä
250g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 150 g vlkosuklaata
1,5 isoa Daimia
4 liivatelehteä
1 rkl vettä tai sitruunamehua

Vaahdota Flora vispi ja sekoita mukaan rahka sekä sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja murskaa Daimit. Kuumenna pieni määrä vettä tai sitruunamehua ja sulata liotetut liivatelehdet. Lisää kerma-rahkaseokseen sula suklaa, Daim ja liivateseos ja sekoita. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.


Meidän työpaikalla useimmiten käy näin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti