Sunnuntaina oli taas hyvää aikaa leipoa. Olin jo pitkään haaveillut kokeilevani brookie-leivoksia ja löysinkin Suklaapossulta sitä varten mainion ohjeen. Tätä tehdessä pääsin myös testaamaan uutta brownie-vuokaani sekä viime viikonloppuna Herkkujen Suomi -tapahtumasta ostamiani luomujauhoja kotiseudultani.
Nämä brookiet veivät kyllä kielen mennessään! Jopa kaltaiselleni makean ja suklaan ystävälle yksi pala riittää - niin täyteläisen suklainen ja herkullinen maku on. Nämä maistuvat aivan sellaisenaan, mutta myös esim. kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Brownie:
100 g voita
150 g tummaa suklaata
½ dl kaakaojauhetta
3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
Tee ensin brownie-kerros. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita mukaan kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten (n.½ minuuttia jokaisen jälkeen). Lisää sokerit ja suola. Kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan.
Cookie:
100 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
n. 100 g Daimia
50 g tummaa suklaata
Tee seuraavaksi cookie-kerros. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää käännellen joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Pilko Daim ja suklaa paloiksi. Sekoita Daim-palat ja puolet suklaapaloista taikinaan. Tiputtele cookie-taikinaa nokareina brownie-kerroksen päälle. Cookie-taikinan voi tasoittaa tai jättää kasoiksi tai vetää vaikkapa veitsellä taikinoita hieman sekaisin. Ripottele pinnalle loput suklaapalat.
Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Brownie-kerroksen kuuluu jäädä tahmeaksi. Leikkaa paloiksi kun brookie on täysin jäähtynyt.
Nämä ovat kyllä tosi ihania! Itsekin olen aikamoinen sokerihiiri, mutta myös minulle riitti yksi pala. Tosin toinen meni hetken päästä. Ja kolmas taas pian ;) Ihanan kostean näköisiä!
VastaaPoistaPlarasin myös muitakin ohjeitasi läpi, herkullinen blogi sinulla :)
Voi kiitos Suklaapossu! Oma blogisi on ihanan inspiroiva ja kokeilen usein herkullisia reseptejäsi :) Kunpa ehtisi vaan useamminkin leipomaan! Eipä nämä brookiet sitten minullakaan kovin kauaa säilyneet.. :P
VastaaPoista