sunnuntai 31. elokuuta 2014

Brookie Daim-rouheella



Sunnuntaina oli taas hyvää aikaa leipoa. Olin jo pitkään haaveillut kokeilevani brookie-leivoksia ja löysinkin Suklaapossulta sitä varten mainion ohjeen. Tätä tehdessä pääsin myös testaamaan uutta brownie-vuokaani sekä viime viikonloppuna Herkkujen Suomi -tapahtumasta ostamiani luomujauhoja kotiseudultani.

Nämä brookiet veivät kyllä kielen mennessään! Jopa kaltaiselleni makean ja suklaan ystävälle yksi pala riittää - niin täyteläisen suklainen ja herkullinen maku on. Nämä maistuvat aivan sellaisenaan, mutta myös esim. kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Brownie:

100 g voita
150 g tummaa suklaata
½ dl kaakaojauhetta
3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja

Tee ensin brownie-kerros. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita mukaan kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten (n.½ minuuttia jokaisen jälkeen). Lisää sokerit ja suola. Kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan.

Cookie:

100 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
n. 100 g Daimia
50 g tummaa suklaata

Tee seuraavaksi cookie-kerros. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää käännellen joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Pilko Daim ja suklaa paloiksi. Sekoita Daim-palat ja puolet suklaapaloista taikinaan. Tiputtele cookie-taikinaa nokareina brownie-kerroksen päälle. Cookie-taikinan voi tasoittaa tai jättää kasoiksi tai vetää vaikkapa veitsellä taikinoita hieman sekaisin. Ripottele pinnalle loput suklaapalat.




Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Brownie-kerroksen kuuluu jäädä tahmeaksi. Leikkaa paloiksi kun brookie on täysin jäähtynyt.



2 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä tosi ihania! Itsekin olen aikamoinen sokerihiiri, mutta myös minulle riitti yksi pala. Tosin toinen meni hetken päästä. Ja kolmas taas pian ;) Ihanan kostean näköisiä!

    Plarasin myös muitakin ohjeitasi läpi, herkullinen blogi sinulla :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Suklaapossu! Oma blogisi on ihanan inspiroiva ja kokeilen usein herkullisia reseptejäsi :) Kunpa ehtisi vaan useamminkin leipomaan! Eipä nämä brookiet sitten minullakaan kovin kauaa säilyneet.. :P

    VastaaPoista