perjantai 5. syyskuuta 2014

Banaani-suklaakakku kinuskipähkinäkuorrutteella



Pöydälle oli jäänyt banaaneja mustumaan ja niille piti keksiä jotakin. Ilmeisesti Suklaapossu oli joutunut saman ongelman eteen, sillä hänen blogistaan löytyi tämä banaanikakkuresepti mustuneille banaaneille! Ohje lupaili täyteläistä kakkua ja sellainen se olikin. Lisäksi taikinan ja kuorrutteen suolaisuus tuo mukavan lisänsä makeaan kakkuun. Ei ollenkaan mikään tavanomainen kahvikakku!

n. 1 litran leipävuokaan

Kakku:

100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tummaa ruokosokeria
2 munaa
3/4 dl kaakaojauhetta
2 kypsää, mustunutta banaania
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl maitoa

Kuorrutus:

3/4 dl fariinisokeria
25 g voita
½ dl kermaa
n. 1 dl suolapähkinöitä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele litran vetoinen leipävuoka. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa niin kauan, että seos kuohkeutuu. Vatkaa myös kaakaojauhe joukkoon. Yhdistä banaanisose taikinaan varovasti sekoittaen sekä keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola ja lopuksi maito. Kääntele varoen esim. puulastalla. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40-50 minuuttia.

Kokeile tikulla kakun kypsyys, ota kypsä kakku uunista ja anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakun kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tee lopuksi kuorrutus: Mittaa kuorrutuksen ainekset suolapähkinöitä lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta. Keittele n. 2 minuuttia, jotta kinuski paksunee hieman. Ota kattila liedeltä ja lisää pähkinät. Anna jäähtyä pieni hetki ja levitä kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti