lauantai 13. syyskuuta 2014

Punajuurilimppu



Viime vuoden syksyn Leivotaan-lehdestä (5/2013) muistui tämä punajuurilimpun ohje. Kaupoissa alkaa olla jo hyvät valikoimat syksyn sesonkijureksia ja mm. punajuurista pitää päästä tekemään kaikenlaista. Tässä leivässä punajuuri ei juurikaan maistu, mutta tuo mehevyyttä koostumukseen ja kivaa väriä ulkoasuun. Alkuperäisestä ohjeesta vähensin ruisjauhot puoleen ja korvasin ne vehnäjauhoilla pehmeämmän maun saamiseksi.




2 kpl

2-3 dl punajuurta raastettuna
50 g voita
4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 dl ruissihtijauhoja
10-11 dl vehnäjauhoja

koristeluun kurpitsansiemeniä

Sulata voi ja lämmitä maito. Lämmitä neste noin 37-asteiseksi. Murenna ja liuota hiiva mukaan seokseen. Lisää suola, punajuuriraaste ja ruisjauhot. Sekoita kunnolla. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on notkeaa. Kohota liinan alla noin tunnin ajan. Nosta taikina jauhotetulle alustalle, jaa se kahteen osaan ja muotoile kaksi limppua. Laita limput noin 1½ litran leipävuokiin ja laita uuni lämpeämään 230 asteeseen. Kohota sen aikaa vielä noin 15 minuuttia. Voitele sitten limput vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemenet. Paista leipiä 25-30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti